Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

søndag 31. oktober 2010

Fantastisk gjensynsglede!!


Denne uka har Babi kommet hjem igjen til Odas store glede. Mens vi var i Melbourne var Babi på "ferie" hos en annen familie. Far og datter i huset var så snille og kom innom med Babi og det var kjempe koselig å se gjensynsgleden til Oda. Bildene sier mer enn tusen ord...
Odas beste Babi hjemme igjen!
Babi ble tatt godt vare på av fam Macklin-Shaw
Babi tilbake på lekeplassen, nå kunne vi heldigvis ta ned plakatene


lørdag 30. oktober 2010

Melbourne - høyt til værs!


Vi måtte få med oss litt annet enn The Cullen hotell når vi først var i Melbourne, selvom jentene gjerne skulle tilbragt dagen på hotellrommet for å leke (!). Men "kuene" i lobbyen var morsomme de og etterhvert kom vi oss utenfor døra også. Reiser man uten små barn så kan man gjøre byen utrygg på de kule røde syklene til hotellet. Kjempe stilige!! Hotellet ligger i området South Yarra/Prahran, et skikkelig hipt strøk med flust av små butikker, caféer og restauranter.



Melbourne er den nest største byen i Australia med ca 3,8 mill innbyggere og den kulturelle søstra til den mer avslappede Sydney. Elven Yarra deler Melbourne i to og det er forholdsvis lett å finne fram i byen. Det går jevnt med trikker og busser mellom sentrum og forstedene. I sentrum kjører The City Circle Tram rundttur blant byens severdigheter. Det er bare å hoppe på og av trikken og kjøre så langt man orker og gidder.




Trikk nr 72 tok oss inn til sentrum for et besøk på bl.a. Queen Victoria Market, det største markedet i Melbourne. Her finnet det meste fra smått til stort, utrolig mye kjekt å ha og enda mere absolutt ikke kjekt å ha. Søstrene falt for babuska dukkene og litt annet rosa nips. De smakte på hjemmelaget syltetøy, som var nesten like godt som mormor sitt og fikk hver sin kjælighet på pinne i dropsbutikken.





Melbourne er byen der mye skjer og sist gang vi var her måtte jeg dra et sverd ut av halsen på en kunstner, så ille var det ikke nå, men gutten på line med flammen i hånden var spennende nok for oss!


Et av byens forholdsvis nyere tilskudd er skyskraperen Eureka Skydeck 88. I 2006 stod skyskraperen på nesten 300 m ferdig. 88 etasjer på ca 40 sek gir dotter i ørene, med det er det verdt. For et fantastisk skue utover byen! En helt vannvittig følelse å stå oppe blant noen go`værsskyer å se de bitte små husene og bilene langt, langt der nede.







En helg i Melbourne er ikke nok, man skulle hatt mye lenger tid til å tusle og rusle gatelangs oppsøkt gallerier, museer, cafèer etc. Med to små barn på slep så er det greit å ikke ha alt for mye på programmet. Vi avsluttet med en liten tur til kunstnerbydelen, St. Kilda, kjent for sin strand, utesteder og ikke minst sin gode is og kaker. Skuffelsen over at fornøyelsesparken, Luna, var stengt (siden det var ukedag og ikke sesong ennå) ble slukket med nettopp en is!




mandag 25. oktober 2010

En helg i Melbourne


Det er 13 år siden sist vi satte foten for første gang down under og da i Melbourne. En fantastisk flott by som vi den gang sa at "her kunne vi tenkt oss å bo for en periode".

Så på sensommeren (eller senvinters kan vi si her på den andre side av jorda) så bestilte vi noen billige flybilletter til Melbourne. Vi måtte jo ta en tur tilbake til byen vi likte så godt. Når vi kom tilbake fra Queensland ble vi litt overrasket over at helgen allerede var rett rundt hjørnet. Litt kjapt med ny tur kanskje, men, men.



I Melbourne kan vi virkelig anbefale å bo på The Cullen hotell. Et lekkert hotell med kunst i hovedsete, da spesielt av grungekunstneren Adam Cullen. Rommet er stort og stilig, med mørkt interiør, hvite vegger og mye speil. Skikkelig kult!!




Jentene fikk hvert sitt maleskrin da vi sjekket inn og kunne knapt vente med å utøve sine kreative evner!






Hotellet ligger litt utenfor sentrum i området South Yarra/Prahran en 15-20 min trikketur inn til senturm, men det er mange butikker, restauranter og markeder i området.

søndag 24. oktober 2010

En solskinnshistorie på en søndag


På fredag gikk vi med friskt mot til bibloteket for å hente Babi. Små og store var sikre på at det var der han måtte være! Men neida, vi kikket mellom reoler, under bokhyller og her og der, Babi var og ble borte! Ok, hva nå? Det var bare å få printet ut savnet plakatene og henge de rundt i småbyen Semaphore. Noen måtte jo ha sett eller hørt vår lille venn? Jeg spurte om jeg kunne henge opp noen plakater på den lokale matbutikken, men de hadde ikke lov til å ha oppslag, ikke engang av en savnet, søt, liten teddybjørn! Så jeg hengte de likegodt opp på stolpene rett utenfor butikken og tenkte "ja, ja.., da får de henge så lenge de kan".


Vi gikk ned på lekeplassene og hang opp plakater der.


Oda hadde lyst på is og selvsagt får man is når man har mistet bamsen sin og er kjempe lei seg og sinna om hverandre!



I dag har vi heldigvis fått gode nyheter! Noen som vet hvor lei seg barn (og kanskje voksne) blir når man mister kosebamsen sin har tatt vare på Babi. Det begynte med at vi i går fikk en tlf av ei som hadde sett Babi sitte på muren ved lekeplassen. Ok, da visste vi at han ikke var på biblo iallefall (trøkt innimellom bøker om Pippi Longstocking ;-)). I dag fikk vi tlf fra ei som mente hun hadde sett en post på Facebook på torsdag om en funnet bamse som lignet veeeeldig på vår. Etter en stund ringer en fødeklar mor om at de hadde funnet Babi og siden sønnen hennes på 2 1/2 år mistet kosedyret sitt før i år som medførte til stor sorg i heimen, så tok hun med seg Babi og tenkte "denne ser kost masse med, noen savner den sikkert veldig!". Stor lykke i heimen og vi gleder oss til gjenforeningen (som selvsagt vil bli foreviget!).

Godt det ennå finnes mennesker som bryr seg og virkelig gjør en innstats for at andre igjen blir lykkelige!

Nå et innlegg om helgen i Melbourne.

torsdag 21. oktober 2010

KRISE - BABI ER SAVNET....


I dag har vi vært på lesestund på biblioteket og på lekeplassen etterpå. Oda måtte selvsagt ha med seg Babi. Bamsen fra Kreta som hun er så glad i og har hatt siden hun var baby. Han er stort sett med overalt, til bekymring fra oss voksne om at han en dag ikke skal bli med hjem igjen... I dag var dagen. Savnet poster er ferdiglaget og klar for printing hvis han ikke dukker opp i morgen. Vi krysser fingrene for at han har tilbrakt natta på biblioteket og bare ser fram til en skikkelig god Oda kos...

onsdag 20. oktober 2010

Slangestien...


Endelig litt sol og sommer i Adelaide!! I dag har det vært en nydelig dag med sol fra skyfri himmel. Gradestokken har vist over 20 c (nærmere 25 c tenker jeg...). Vi tok en ettermiddag på stranda for å finne noen skjell.
Deilig med litt sol
"Slangestien"
Stien ned til stranda kaller vi bare "slangestien" da det står varselskilt for slanger. Vi har spurt noen, men de har aldri sett en slange der, så vi regnet ikke med at vi skulle bompe borti noen vi heller. Mathea måtte tisse og Marcus sier "da kan du bare sette deg borti buskene og tisse". "Men det er jo slanger her" sier frøken politgjøraldrinoegalt, "Neida" sier faren kjekt og så snur han seg. Men der rett ved siden av stien kryper det ut en slange fra akkurat der Mathea skulle tisse...

Du ser den kanskje ikke så godt, men den er der...
Ikke en hvilken som helst slange, men antakeligvis en Eastern brown snake, en av verdens giftigste!! Heldigvis stakk slangen av og vi vet nå at vi tisser hjemme eller på de offentlige toalettene i nærheten.

En annen giftig nabo..., Redback spider!!
Denne er heldigvis ikke giftig, en Shingleback, øgle med blå tunge

Skulle vært hjemme...



I dag skulle jeg gjerne vært hjemme! Når man er langt avgårde for en lengre periode vet man at man kan miste noen der hjemme og ikke få vært tilstede slik man skulle ønsket. I dag skulle jeg gjerne vært hjemme og deltatt i begravelsen til Martin. Ikke helt nærmest, men ikke så fjern heller i vår lille familie. Heldigvis har han levd et langt og rikt liv. Mens jeg sitter og ser utover havet tenker jeg tilbake på alle de fine somrene jeg har hatt på hytta på Tregde. Alle de små krabbene som er fisket på blåskjell og sluppet ut igjen og ikke minst alle de store krabbene som er kokt og spist samme dag. Det finnes nemlig ikke noe bedre enn nykokte krabber på hytta på Tregde (selvom nykokt fisk er ganske godt det også)! Jeg tenker på Karin som er igjen uten sin følgesvenn gjennom over 50 år.
Jeg lyser fred over Martins minne og sender mange varme tanker til Karin.

Anette

torsdag 14. oktober 2010

En sulten krokodille...

Krokodillestranda...
På campingplassen i Rollingstone sendte jeg mann og barn på stranda mens jeg lagde middag. Bobilen er jo av den størrelsen at man kun bør holde på en av gangen inne. 

Jentene koste seg på stranda
To gode venninner  
Da jeg skulle rope at det var middag så jeg varselskiltet på stranda om at det var krokodiller og maneter i vannet. Ops, det hadde jo ikke de sett. Heldigvis var det kun skjell de hadde møtt på sin vei. 

Måtte jo forevige krokodilleskiltet!!
Ved utsjekking dagen etter spurte jeg om det virkelig var krokodiller her hvorpå dama bak disken svarer: "You are in northern Queensland now darl (for darling), there are crocks everywhere..." Ehh... ble vel ikke akkurat berolighet av den setningen. Etterpå fortalte hun at det var to krokodiller som holdt til i nærhet, men at de aldri hadde hatt krokodille inne på campen (nå ble du vel berolighet mamma?). 

Det var godt det bare var et skilt... 
Så for å se krokodiller på litt nærmere hold tok vi en båttur på Daintree river litt nord for Port Douglas. Der ble vi med Bruce fra Daintree River Cruise  på en times båttur og så tre små krokodiller og to litt større.

Båttur på krokodilleelven, lever ca 70 krokodiller her
En liten søt krokodille, bare 8 mnd. 
Vår første slange, en pyton liggende oppi treet
og en mindre farlig trefrosk
Krokodilleelven anbefales det ikke å bade i
Men Mathea var litt skuffet over at ingen av krokodillene hoppet, så siden vi hadde litt tid på vei tilbake til Cairns reiste vi innom Hartley´s Crocodile Adventures.

Denne har heldigvis ikke vært ekte 
En krokodillefarm hvor man får litt info om krokodiller, se alt fra egg til små og større krokodiller, være med på en liten båttur, holde krokodille (en liten en...) og se krokodillene bli "matet". I tillegg har de koala, kokkaburra (fugler) og cassovary (utrydningstruet fugl som kun lever her nord i Queensland).

Mathea mater en cassovary
En søvnig koala
Kokkaburra
Fin park og et veldig bra opplegg. Høydepunktet til Mathea var helt klart å holde en krokodille.

Endelig en sulten og hoppende krokodille
Mathea: "Hva sier de i barnehagen nå da?"
Etter ørten bilder ble det da noen fine