Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

søndag 30. september 2012

En øde øy



Dykkemasker, snorkler, badetøy og høy solfaktor er pakket og vi er klare for ”ut på eventyr”. Vi går om bord i en dhoni, en tradisjonell maldivisk båt, som skal ta oss med ut til en liten sandbanke for å snorkle. Himmelen er blå, solen skinner og vannet mørkeblått. Dette må være den fineste dagen vår så langt her på Lux.



På vei ut til sandbanken ser vi flere fine fisker, en skilpadde som stikker hodet opp av vannet og en delfin. Vi nærmer oss den lille øya og vannet går fra mørkeblått til å bli turkisgrønt når det blir grunnere. Vi ser mange koraller og enda flere fargerike fisker. Gummibåten som dhonien har på slep tar oss helt inn til den kritthvite sandbanken. Vi skynder oss å ta på badetøyet og finner fram dykkemaskene. Her er det bare å hoppe i havet!! Oda koser seg over vann i baderingen, mens Mathea bruker dykkemaske og undervannskamera flittig. Det er gøy og spennende å forevige alt det vakre under vann.




Men hvor lenge var Eva i paradis? I horisonten ser vi mørke skyer. Dette har ikke vi bestilt. Vi går opp på sandbanken og finner fram piknikkurven. Da jeg åpner kurven oppdager jeg at det er tapas de har sendt med oss. Tapas på en øde øy. Fantastisk!! Det er kyllingspyd med ulike sauser, spekeskinke, krydret servelat, små hamburgere og spyd med ost, tomat og oliven i tillegg til dessert. Snakk om luksus! Dessverre for oss har uværet kommet nærmere så mannskapet på båten kommer og anbefaler oss å reise tilbake. Vi spiser litt av lunsjen, men får dessverre ikke nytt den slik vi ønsker. Ikke lenge etter starter regnet fra en mørk himmel og bølgene blir større. Det er helt greit å komme seg tilbake til resorten, en øde øy er finest i solskinn… 


Vi avslutter dagen med mating av svartfinnet revhai. Mathea har sååå lyst til å mate de og får heldigvis lov til det. Oda prøver også. Dette var spennende!! 



lørdag 29. september 2012

Spill og spa

Når man hører navnet Maldivene antar jeg flere enn meg tenker på romantikk og bryllup, men det er tydelig at resorten Lux også har mye å tilby oss barnefamilier.


På tur langs en av de mange sandstiene på øya passerer vi en liten hinderløype. Mathea og Oda fryder seg over å klatre i tau, balansere og huske på tauhuske. Barnevekter hvor enden er en kokosnøtt er detaljer som er artige for flere enn de små. 


Flere steder på øya er det satt opp brettspill, slik som ”Tre på rad” med brikker av kokosnøtter. Det blir noen runder og flere vinnere før vi går videre til kokosbitbollen. Når man går fra strandvillaen til bassenget eller restaurantene er det fint at Lux har tatt seg bryet med å gjøre veien mer spennende. Så på et bord passerer vi en bolle med ferske kokosnøttbiter som det bare er å forsyne seg av. Deilig!





Resortens spa meny heter like godt ”Me time”. Hva er vel bedre for en småbarnsmor enn litt egenpleie for seg selv? Menyen er utfyllende og jeg lurer på hva som bør prioriteres. Her kan hode, hender, føtter og kropp få akkurat hva den behøver. Det er vanskelig å velge så jeg ender opp med massasje for hele kroppen. Jeg får deilig juice når jeg kommer og fyller ut et skjema med helseopplysninger og hvordan jeg ønsker massasjen. Jeg går ut til den ene vannvillaen. Det er vakkert med veranda rett ut til det indiske hav. Gulvet under behandlingsbenken er av glass slik at jeg ser fargerike fisker svømme forbi. Det er avslappende å se på fiskene mens indonesiske Vira behandler muskler som fortsatt er litt stive etter flyturen. Etter en time er musklene myke og kroppen i balanse og jeg er klar for å fortsette den tøffe jobben som testreiser på Lux!


Nytelsens dag




Etter overskyet, vind og regn i går er det deilig å våkne opp til knallblå himmel og strålende sol i dag. Fra sengen ser vi rett ut på den hvite korallsanden og det turkisblå havet som venter på oss. Men først en deilig frokost på The Kitchen. Her er noe for enhver kresen liten frøken og vi største finner alt for mange godsaker. Deilig omelett med det meste oppi som løk, sopp, paprika, ost og chili. Kjempe godt! Det er egg og bacon, frokostblandinger, forskjellige rundstykker, pannekaker og masse deilig frukt. Man kan nyte i timesvis hadde det ikke vært for at solen steker og badetøyet roper.
Jentene løper ut i det varme vannet og koser seg med sand og vann, oier, plasker, synger, hopper og danser i vannet. Dette er paradis!


Etter noen timer på egen strand lurer vi på hva annet resorten har å by på. På Lux kan man ha alt fra en rolig og bedagelig ferie, til en ferie med masse aktiviteter. En del utflukter og aktiviteter må man betale ekstra for, men noe er også gratis. Marcus og jentene forsøker både snorkling, banankano og padlebåt, mens mor selv finner fram krimboka og nyter en stille stund på solsengen.



Hver ettermiddag er det rokke- og babyhaiforing. Vi velger oss rokkeforing og det er moro å se hvor store rokkene er. ”Rokketypen, Sting Ray, som vi har her angriper svært sjelden mennesker, med mindre de føler de blir presset” forteller Charlie, resortens egen marinbiolog. Det var halen til en Stingray som drepte Australias kjente dyrevenn, Steve ”Crocodile Hunter” Irwin, i 2006. Kanskje like greit at de her ikke tillater folk å snorkle mens rokkene får middag.


Så er det klart for vår middag. Vi ender opp på The Kitchen. Av seks restauranter er det The Kitchen og East Restaurant som har buffet hver kveld med ulike tema. Siden våre jenter ikke har en forkjærlighet for rå fisk, utgår sushi til fordel for fransk aften. Det er tydelig at Lux har høy fokus på lykkelige barn så når spagetti bolognese ikke er en del av buffeten lager de like godt en posjon spagetti til hver. Snakk om service!! Dessertbordet er en real innertier for alle som er glad i søte fristelser. Vi nyter appelsin créme brulee, pannacotta, sjokolademousse, praliner, pasjonsfrukt- og kaffeis. Hvis man ønsker sunnere alternativ så er fruktfatet fylt med ananas, vannmelon, kjærlighetsfrukt, pasjonsfrukt og rambutan. Vi føler at vi triller ut av restauranten, gode og mette og litt solbrente på skuldrene. Regnet bøtter ned, men hva gjør vel det når vi har hatt en slik fantastisk dag på vakre Lux. 




fredag 28. september 2012

Velkommen til Lux, Maldivene



Det regner og høsten er i anmarsj når vi pakker bilen full og setter kursen for Gardemoen. Litt mye bagasje, men sånn kan det gå når man først skal teste en luksusresort på Maldivene og så til Sri Lanka for bl.a. å besøke Slottsfjellet barnehjem og ressurssenter. Dette må være kontrastenes tur!!  

Vi flyr fra Gardemoen til Frankfurt, har noen timer der før vi flyr 10 timer til Colombo, Sri Lanka. Det blir en lang og slitsom tur siden babyen på raden bak oss gråter nesten hele turen og sovner først den siste timen før vi lander. Heldigvis er Mathea og Oda supre på fly, så selv med litt lite søvn går det da ganske bra. Etter noen timer på flyplassen i Colombo blir det en kort flyvning til Male, Maldivene før sjøflyet tar oss med de siste 25 minuttene ut til luksus, sus og dus på resorten Lux. I 5 dager skal vi teste resorten for Magasinet Reiselyst. Heldige oss!!

Vi får utlevert ørepropper da vi går ombord på sjøflyet. Det bråker og durer, men hva gjør vel det når vi får en fantastisk utkikk over noen av koralløyene på Maldivene. Her ligger øyene som perler på en snor!


Vi blir møtt med iste og oppfriskende kluter som er deilig mot et slitent ansikt. Etter litt informasjon om hva man kan gjøre på øya, som snorkling, dykking, hvalhaisafari, foring av rocker etc, tar golfbilen oss med til vår lekre strandvilla. “Welcome to Lux” står skrevet med palmeblader på senga. Villaen er kjempe fin og er i hvitt og mørkt tre. Stilig og lekkert. Dette skal vi klare og venne oss til! 

Jentene er så klare for et bad at før vi finner fram badetøy har de tatt av seg tøyet og løper ut i bare trusa. Det er godt med et bad før lunch på The Beach, pizza fra stenovn, nam!!


Det er lettskyet og ikke helt drømmevær ennå, men hva gjør vel det når vi sitter på verandaen utenfor strandvillaen og nyter den behagelige vinden som rasler i palmebladene og bølgene som skyller mot den finkornede korallsanden. Jentene er allerede i gang med krepserace. Hvem av eremittkrepsene kommer først ut av ringen de har tegnet i sanden?


Middagen inntas på The Kitchen, i dag er det meksikansk buffet. Å, for en buffet!!! Her må det være noe for en hver smak. Dessertene er som små kunstverk og magen blir helt klart mett før øynene.. noe som skulle vise seg å ikke bare gjelde denne dagen... 

Hjemreise

På tide å oppdatere bloggen kanskje, siden vi har vært hjemme i halvannet år alt..
(kommer)