Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

fredag 5. oktober 2012

Besøk på Slottsfjellets barnehjem


Endelig er dagen kommet for å besøke Slottsfjellets barnehjem og ressurssenter. Mathea sin skole, Eik skole i Tønsberg, har støttet barnehjemmet fra de startet opp etter tsunamien i 2004. Siden vi skulle reise til Sri Lanka syntes vi det kunne være spennende å besøke barnehjemmet. Før vi dro samlet vi inn litt penger under Eikbarnas dag, mine snegledugnader og litt oppsparte ukepenger slik at vi kan kjøpe med oss litt av det barna trenger. Fra Norge har vi fått sponset blyanter og fargestifter fra Norli i Tønsberg og Tolvsrød bokhandel, litt bøker og skrivesaker fra skolen og hoppetau fra BRIO, Tønsberg. Vi har med oss litt barnetøy og i Trinco handler vi inn 120 håndklær, tannbørster, tannkrem, såpestykker, kaker, brus, fotballer og volleyballer.


På Slottsfjellets barnehjem møter vi lederen Mr. Santhosh og får informasjon om hvordan senteret drives. Vi overværer timen i grafisk design. Ressurssenteret videreutdanner studenter i data, søm, engelsk og landbruk. Slottsfjellet barnehjem har til nå leid lokale, men i løpet av neste år står nytt hus ferdig basert på midler som er samlet inn i Norge.


Når skoledagen for barnehjemsbarna er over og middagen er spist kommer over 60 jenter og gutter gående to og to. Det er høytidelig og flere av barna synger sanger for oss før vi deler ut gavene. Mathea synes det er kjempe gøy og har gledet seg i flere dager.  Jeg demonstrer fotball- og hoppetaukunnskapene mine slik at alle får seg en god latter.


Guttehjemmet i Trinco er neste barnehjem for tur og så kommer Matheas og vårt høydepunkt med jentebarnehjemmet utenfor Trinco. Oda blir barnehjemmets lille kjæledegge og jentene bytter på å bære henne nesten hele tiden. Oda som synes oppmerksomheten her på Sri Lanka er i meste laget stort sett hele tiden synes jentebæring er helt greit. Vi spiller volleyball, fotball og hopper tau. Det er en flott ettermiddag som små og store synes er tøff, rørende, flott og fantastisk. Vi har i dag fadderbarn i Nepal gjennom Plan, men nå vil vi bli faddere gjennom Slottsfjellets barnehjem også.


1 kommentar:

  1. Så utrolig bra Anette! Nydelige bilder, likte spesielt det av Mathea og den lille gutten- ikke et øye er tørt her ihvertfall. Fantastisk opplevelse da, skjønner godt at det ble sterk for store og små. klem fra Nutte.

    SvarSlett