Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

torsdag 4. oktober 2012

Fra tenner til trapper og elefanter


Etter en natt i bushen er vi klare for å forlate overnattingsstedet til fordel for Sigiriya, som står på UNESCOs verdensarvliste. Sigiriya er restene av en utdødd vulkan. Som Ayers Rock i Australia tårner den opp fra en slette, men i motsetning til Ayers Rock er den omgitt av jungel.


Etter å ha passert en vollgrav med krokodiller (vi så ingen, men hvem vet hva som skjuler seg i vannet…) går vi gjennom et område som tidligere var fullt av basseng og hager. Arkeologene og mytene strides om hva Sigiriya engang var, mens mytene forteller om et godt befestet kongepalass  mener arkeologene at det var et buddistisk kloster. Imponerende er det uansett.



Varmen slår mot oss selv om klokken så vidt har passert ni. Fra foten av fjellet er det 1250 trappetrinn og 150 høydemeter som venter. I varmen, med små barn og bratte trappetrinn forventer vi ikke å nå toppen, men vi legger i vei og ser hvor langt vi kommer. Halvveis til toppen er det en åpen spiraltrapp som leder opp til et galleri på den loddrette fjellveggen. Mens vi jentene venter på platået går Marcus opp for å forevige imponerende veggmalerier fra tidligere tider. 


Vi fortsetter videre oppover de bratte trappene og kommer til løveplatået. I dag er det kun løveføttene som er igjen av det som en gang var en gedigen løvestatue. Trappen videre opp til toppen gikk den gang gjennom munnen på løven. Oda og jeg venter ved løveplatået mens Mathea og Marcus går litt oppover. Det blir i høyeste laget for Mathea, men Marcus går til toppen og foreviger de fundamentene som er igjen av bygningene som en gang var der og den flotte utsikten.


Trappetrinnene er ikke mindre bratte på veien ned, så vi går forsiktig på de smale trinnene. Nesten nede er det en slangetemmer som spiller opp en kobra som er funnet i jungelen. Jentene er utrolig flinke og vi er alle slitne, men fornøyde. Nå smaker det deilig med kaldt vann og nypresset juice.


På kvelden venter safaritur i Minneriya nasjonalpark. Her har det ikke regnet på seks måneder så elefantene samles rundt restene av innsjøen i parken.



Dyrene i parken er ennå ganske sky så det kan ikke sammenlignes med safari i Bandhavgarh, India. Vi ser apekatter, en sjakal, bøfler, påfugler og mange elefanter samt noen kuer her og der. Jentene syntes det er gøy å endelig være på safari, de speidet etter dyr og fotograferte flittig.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar