Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

fredag 10. desember 2010

Helt på druen...


Sist helg hadde vi besøk av en tidligere treningskompis, Alexander.  Han er også ganske glad i edle røde dråper så hva var vel bedre enn å ta en tur til Barossa valley? Siden det i tillegg skulle være sommerens varmeste dag (38,2 c) så passet det godt å ta den times lange kjøreturen for å "avkjøle" seg litt blant vinrankene. Vi valgte oss ut de vingårdene vi kjenner fra Norge og forventningen var stor da vi parkerte utenfor vingården til Wolf Blass.



Ørnevingene som vi kjenner fra emblemet til vinprodusenten stod støtt på en statue utenfor hovedbygningen. Vi smakte på rødvin i ulike priskategorier dvs fra midt på treet og oppover.


Den dyreste var en Platinum Label som smakte helt fortreffelig, men det burde den også når det selges for to tusen kroner flaska i Europa. Vår favoritt til en litt mer normal pris er Gold Label Shiraz Viognier. Den skal være på vei til Skandinavia. En utrolig god vin som absolutt kan anbefales!

Litt kjedelig med vingårder...
Alexander var fornøyd med dagens
kulturelle innslag
Forventningene var høye og stemningen var munter da vingården Penfolds ble besøkt. Men ingen av vinene der nådde opp i Wolf Blass klassen.




Ja, ja... vi husket igjen Peter Lehmann og hans kunstinspirerte viner så da passet det godt at denne ikke var langt unna. Deilige dråper der også, men fortsatt ikke Wolf Blass.


Jacob's Creek har vært kåret til Sør Australias turistattraksjon og Jacob's Creek vinene er alltid gode. Vi begynte å bli (ikke Marcus som var sjåfør da) i farta så det var på tide med litt lunch i magen. Veldig god pizza og deilige dråper etterpå. Mmmm....


Jacob's Creek på rekke og rad
I vår lille uhøytidlige vingårdkonkurranse stakk Wolf Blass helt klart av med seieren. De var best på alle vinene vi smakte, Jacob's Creek og Peter Lehmann fulgte deretter før en forholdsvis klar jumboplass til Penfolds. 

And the winner is... Wolf Blass!
Barossa valley er virkelig en turistattraksjon - en tur anbefales alle som liker god vin!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar