Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

søndag 30. september 2012

En øde øy



Dykkemasker, snorkler, badetøy og høy solfaktor er pakket og vi er klare for ”ut på eventyr”. Vi går om bord i en dhoni, en tradisjonell maldivisk båt, som skal ta oss med ut til en liten sandbanke for å snorkle. Himmelen er blå, solen skinner og vannet mørkeblått. Dette må være den fineste dagen vår så langt her på Lux.



På vei ut til sandbanken ser vi flere fine fisker, en skilpadde som stikker hodet opp av vannet og en delfin. Vi nærmer oss den lille øya og vannet går fra mørkeblått til å bli turkisgrønt når det blir grunnere. Vi ser mange koraller og enda flere fargerike fisker. Gummibåten som dhonien har på slep tar oss helt inn til den kritthvite sandbanken. Vi skynder oss å ta på badetøyet og finner fram dykkemaskene. Her er det bare å hoppe i havet!! Oda koser seg over vann i baderingen, mens Mathea bruker dykkemaske og undervannskamera flittig. Det er gøy og spennende å forevige alt det vakre under vann.




Men hvor lenge var Eva i paradis? I horisonten ser vi mørke skyer. Dette har ikke vi bestilt. Vi går opp på sandbanken og finner fram piknikkurven. Da jeg åpner kurven oppdager jeg at det er tapas de har sendt med oss. Tapas på en øde øy. Fantastisk!! Det er kyllingspyd med ulike sauser, spekeskinke, krydret servelat, små hamburgere og spyd med ost, tomat og oliven i tillegg til dessert. Snakk om luksus! Dessverre for oss har uværet kommet nærmere så mannskapet på båten kommer og anbefaler oss å reise tilbake. Vi spiser litt av lunsjen, men får dessverre ikke nytt den slik vi ønsker. Ikke lenge etter starter regnet fra en mørk himmel og bølgene blir større. Det er helt greit å komme seg tilbake til resorten, en øde øy er finest i solskinn… 


Vi avslutter dagen med mating av svartfinnet revhai. Mathea har sååå lyst til å mate de og får heldigvis lov til det. Oda prøver også. Dette var spennende!! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar