Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

mandag 1. oktober 2012

Jakten på skatter, haier og solnedgangen


Kanten av revet utenfor Lux er et av de beste stedene i verden å se hvalhai forteller guiden Arif. Her møter det kalde næringsrike vannet korallrevet og stiger opp til overflaten. Hvalhaien som er verden største fisk kan bli mer enn 12 m lang og veie over 20 tonn. Den er helt ufarlig og spiser bare plankton. I 2 timer er vi på utkikk etter hvalhai, men havner dessverre blant den halvparten som ikke ser den. Så istedenfor å snorkle med hvalhai, blir det en snorkletur på revet. Nok en grunn til å returnere til Maldivene!



Mens Marcus jakter på hvalhai, går jentene og jeg på skattejakt. Lekeklubben ”Play” har barneklubb for barn mellom 3-7 år og 8-12 år. Lekeklubben har egen ukeplan med uttallige aktiviteter som kan favne de fleste som lage masker, krepserace, sjørøverkonkurranser, tegne på kokosnøtter, lage smykker av skjell og mye mer. Lekeklubben er et flott tilbud for oss som reiser med barn. Vi kom litt sent til skattejakten i går. Det er ikke noe problem da ordner vi en ny skattejakt i morgen, sier Aisha. Hun virker genuint opptatt av barn og  er flink til å involvere seg med de små. Skattejakten består av flere ledetråder med oppgaver som må løses for å finne neste spor. Vi ender opp med å finne et skattekart som viser hvor skatten er begravd. I sandkassen finner vi skatten, gratis is til liten og stor. Det er en deilig skatt på en varm dag!



På grunn av skiftende vær og ettermiddagsbyger har det planlagte solnedgangscruiset blitt avlyst de siste to dagene. I dag på den siste dagen vår er været heldigvis fint og vi ser solen går ned i det indiske hav. Vi avslutter dagen med en romantisk middag på stranden. Som alltid på Lux smakte den fortreffelig!!


2 kommentarer: