Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

onsdag 11. august 2010

Aitutaki


Etter en uke med regn på Rarotonga satte vi kursen for øya, Aitutaki og et håp om sol og blå himmel. Da en natt med kraftig regn og tordenvær var over kom solen heldigvis atter fram (det lynte og tordnet så hele bungalowen ristet, gjett om vi var glade for å ha reist nesten halve jorden rundt da…).

Første dagen leide vi bil og reiste øya rundt (gjort på under en halv time…), vi besøkte posthuset og hamstret mange fine frimerker og tok livet med ro som man hør og bør når man er på ferie.


Men når man først setter kursen mot Aitutaki er et lagunecruise virkelig et must!! Strendene på Aitutaki var helt greie, men utpå lagunen fikk man virkelig paradisfølelsen. Kritthvite strender med finkornet sand, et utrolig klart vann som skiftet fra turkis til mørkeblått, med korallfisker i gult og blått. Marcus og jeg hadde 9 års bryllupsdag og fikk stempel i passet fra Honeymoon Island, ikke dårlig! På Rarotonga ble vi kjent med Heather og Kevin fra Oklahoma, USA og de har vi tilbrakt mye tid og mange rødvinsflasker sammen med. De overrasket oss med en flaske champange på kvelden. Kjempe koselig!!



Nest siste dagen tok vi båttaxi ut til lagunen igjen og besøkte One foot Island sammen med Heather og Kevin. På kvelden var vi på Island night, middag og underholdning på et av resortene. Middagsbuffeten var fantastisk god med mange lokale retter, som Ika Mata, rå fisk marinert i limejuice og blandet med agurk og paprika i kokossaus - mmmm… Kjempe godt. En rett vi har spist mange ganger her på Cook øyene. Showet var veldig bra. Oda var stup trøtt, men holdt ut og vi fikk se romperisting og ildsshow på høyt nivå.



Siste dag på Aitutaki kjørte vi øya rundt igjen (det er ikke så mye å ta seg til her) og tok bilder av alle "no flights on Sunday" skiltene som vi fant ganske underholdene.















Ferden tilbake til Rarotonga var i et pitte, lite fly med plass til 14 passasjerer, to piloter og ingen flyvertinne. Pilotene var opptatt med å spise potetgull, men gav oss da en liten sightseeingtur over lagunen før vi reiste tilbake. Vi hadde egentlig kveldsfly fra Aitutaki, men booket om til et tidligere fly slik at vi fikk se den fantastiske lagunen i solskinn.




Tekst og bilder lever visst sin egen verden her, aner ikke hvorfor, men jeg får finne det ut når vi er vel etablert i Australia.

1 kommentar:

  1. Fantastisk, skjønner at vi skulle tatt en tur dit da vi var på Rarotonga ;-)
    Nyt det, her hjemme går det langsomt mot høst..
    Ta vare,
    Pål

    SvarSlett