Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

onsdag 17. november 2010

På tur til Flinders Ranges

Full blomstring i bushen
Denne våren (eller høsten der hjemme da) har vært regnfull i sørlige Australia og mange nedbørsrekorder har stått for fall. Det her derfor gått gjetord om de fantastiske fargene i fjellkjeden Flinders og at i år var det virkelig på sin plass å heading bush.

Brede gater i Quorn
Her holder slakteren til som dreper på kontrakt... 
Besteforeldrene leide en 4-hjulstrekker og vi har vår så da var det bare å kjøre nordover. Vi stoppet i Crystal Brook for lunch og fortsatte mot Hawker via Quorn. Vi hadde leid en særdeles enkel (viste det seg å være) hytte med do ute, men etter ei natt var den da helt grei.

Hytta på camping, ingen luksus, men grei nok
Hawker er siste bit av sivilisasjon før ødemarken kaller. Jeg anbefaler å hamstre noen matvarer i Quorn hvis man tar turen, da det er særdeles dårlig utvalg i den søvnige lille "byen". Stedet som absolutt har sett sine bedre dager har i følge Lonely Planet kun 300 innbyggere (i følge dem selv nærmere 490, men skiltet er kanskje ikke fra dette årtusen??).


Det viste seg at "Super'n" åpner kun om det passer dem på lørdager (selvsagt har de stengt på søndag), men heldigvis er bensinstasjonen åpen i helgene og har et lite utvalg av matvarer.


Middagen på fredag ble inntatt på Old Ghan restaurant. Den gamle jernbanestasjonen er gjort om til restaurant og skal være så hipt som Hawker kan bli. Restaurantens eier var derimot særdeles sur og gretten. I steden for å være glad for gjester så ble han sur fordi vi ikke hadde bestilt bord (noe som ikke er påkrevd der), maten var heller ingen stor opplevelse. Kengurukjøttet var riktignok mørt, men hadde utrolig lite smak.

Den gamle jernbanestasjonen er i dag restaurant

Fortsettelse fra Flinders følger...

1 kommentar:

  1. Utrolig flott når det blomster slik. Ikke det mest frodige landskapet, så skjønner at det er spesielt ja. Kjempefine bilder både av natur og fine jenter :o) Synd at de ikke var så gjestfrie da, blir kanskje litt sær av å bo sånn ;o) Burde være stas med besøk av dere uansett synes nå jeg. klem fra Nutte.

    SvarSlett