Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

søndag 21. november 2010

Flinders dag 2

Tåka ligger lavt i Flinders
Vi våkner opp til overskyet vær og regn i luften. Ikke akkurat drømmeforhold for å oppleve de fargerike klippene i Flinders, men det er jo vær som dette som har gjort området så grønt og frodig de siste månedene.

Mathea: "Rompa til Emuen ser ut som en busk"
Langs veien er det blått i blått med små blomster som vi senere får vite er ugress. Alt som er innført til kontinentet er de forståelig nok ikke så glad i, men lyser opp gjør blomstene i bushen.

Mathea går "tur" i Wilpena Pound
Når vi nærmer oss nasjonalparken Wilpena Pound ser vi de første ville emuene og kenguruene. De skjønne kenguruene titter på oss i det vi retter kameralinsen mot øynene deres og de lar oss forevige noen bilder før de spretter avgårde.


Hopp og sprett og tjo og hei
Vi planla å kjøre Brachina Gorge, men pga været anbefalte de ikke å kjøre den strekningen. Vi fortsetter nordover til det bitte lille stedet Blinman med hele 30 innbyggere. De 30 innbyggerne har jo sitt hotell som selvsagt har en pub. Lunchen var god og her er alltid ølen kald uansett temperaturen utenfor. Gode og mette kjører vi gjennom vakre Parachilna Gorge.

Fikk nesten hjemlengsel, en kenguru på ski!
Kult med kjøring over elveleiene
Det enda mindre stedet Parachilna har kun mellom 4 og 7 innbyggere!! Siden magen ikke akkurat skrek etter mat ble det bare litt drikke på Prairie hotell ellers så menyen spennende nok ut med kenguru, emu og kamel på plakaten.

Stilig reklameskilt for Prairie hotell
Kult sted
Kino i baksete
Jentene koser seg på biltur med film (heldigvis), regnet gir seg og solnedgangen viser de flotte rødfargene i ødemarken.

Vakre rødtoner i bushen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar