Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

tirsdag 15. februar 2011

Bursdagsfeiring blant fjord og fjell


Det er noen i familien (les; en) som er opptatt av hvilket kontinent han feirer bursdagen sin på… Nå er dagen her og bursdagsbarnet kan feire dagen sin i Oseania. Da mangler bare Afrika, men det må han nesten vente med til et annet år.

Dagen begynner grytidlig med en frøken Oda som våkner i 5 tiden, ja, ja… like greit siden vi allikevel skal opp i otta.  Vi reiser fra Te Anau kl 07 og har god tid til å komme oss til Milford Sound før vi skal på båttur 10.30. Det anbefales i alle fall å reise fra Te Anau før kl 08 nå på sommeren, slik at man slipper unna hordene med turbusser.  Det er klart vi vil slippe unna dem!


Tåken ligger lavt. Værmeldingen melder om strålende sol, så vi håper det stemmer. Det er sommer her på NZ, men som i Norge kan været skifte fort og regnet øser ofte ned.  Ute viser gradestokken 9 c, brrr. Det er lenge siden vi har hatt temperaturer som bare viser ett siffer!
Plutselig sprekker tåkelaget og vi får se en fjelltopp som bader i morgensol. Et lite glimt og så borte igjen.


Tåka letter for godt og høye grå fjell viser seg innover i dalen. Det ligner Norge, men er litt ulikt allikevel.  Marcus ønsker å se fuglen Kea, den uskikkelige tenåringspapegøyen. Da vi kommer ut av tunnelen, Homer, er fuglen klar til å bli foreviget oppe på bilen vår. Artig for små og store.


I Milford Sound skal vi ta naturcruise med Southern Discoveries. Båtturen tar litt over 2 timer. Vi kjører utover fjorden og har stupbratte fjell på begge sider. 


Naturen er vakker og fossefallene er høye og flotte. Regnbuen glitrer om kapp med solen i fossefallet mens de spiller ”Over the rainbow” over høytaleren.  Stemningsfullt!


Sjøløvene lever et bedagelig liv i Milford Sound. De soler seg på steinene og avkjøler seg med et dykk i det klare vannet.


Jeg spør guiden om vi kommer til å se Fjordland pingviner på turen siden jeg vet Marcus gjerne skulle sett et par. Nei, det tror hun ikke på denne tiden. Pingvinene sees gjerne fra juli til desember, men nå på sommeren holder de gjerne til oppunder busker og kratt så da er de vanskelig å se fra båten. Men vi er heldige. Det går ikke lang tid før vi ser to pingviner i vannet så det var vel en bursdagshilsen til Marcus.


En fantastisk tur går mot slutten. Milford Sound er Norges svar på Geirangerfjorden. Jeg kan ikke tenke meg at verdensarvlistede Milford Sound ville fått høyspentmaster og håper vi i Norge fortsatt kan vise til vakker natur uten forstyrrende elementer.


Bursdagsbarnet ønsket seg nachos til middag, så det måtte han jo få. Sjokoladekake blir bakt og  jeg får låne bakepapir av de hyggelige folkene her vi bor på Te Anau Great Lakes Holiday Park. Mannen i huset spør kona si om hun har noe bakepapir fordi han trenger det til ei ”ung og vakker” jente. Det er da jeg virkelig skjønner at ungdomskilden fra fossen i Milford Sound er sann og gjett om jeg er glad jeg smurte vannet godt i fjeset slik at jeg blir i tyveårene igjen!!


Jentene dekorerer sjokoladekaka så den blir overlesset av Smarties, små marshmallows og kakepynt. Nå er alle mette og fornøyde og bursdagsgutten synes dagen har vært helt topp!!


Gratulasjoner kan overbringes i kommentarfeltet under. Det er så koselig å få hilsen på bloggen og vi vet at det er flere enn Nutte, tante og onkel, bestemor og bestefar og Størstepia som leser bloggen.
Tusen takk for at dere legger inn hilsen og til dere andre - vi hører gjerne fra dere!
(Trykk på legg inn kommentar - anonym - skriv en hilsen og husk å skrive hvem det er fra... Lykke til!!)

6 kommentarer:

  1. Gratulerer så mye med dagen til pappan! Vi har ivrig holdt oss oppdatert på deres reiser - og Siren synes det fortsatt er kjempespennende å se på alle bildene av Mathea og Oda. Siren og jeg tok oss også en søndagstur bort til huset deres - slik at vi fikk se hvor nærme vi egentlig bor nå;)tenk når vi kan sykle bortover igjen - da trenger vi ikke lang tid da!
    Kos dere videre - og plutselig sees vi.
    Klem fra Siren, Marina, Frans og Kristin
    ps: magen vokser og alle 4 gleder seg...

    SvarSlett
  2. GRATULERER MED DAGEN KJÆRE MARCUS! Til dere andre gratulerer med mann og pappa. Dette høres ut til å være en fantastisk feiring. At fruen ynges også da, ja hva kan en vannsprut føre til, ikke for mange turer tilbake da, du vil vel ikke bli en liten jente igjen ;-). Kos dere fortsatt og hils Oda, Mathea og Lene. Klem til alle fra T og O :-)

    SvarSlett
  3. Gratulerer saa mye med dagen Marcus! Ser at du har hatt en kjempefin feiring! Kos dere videre.
    Klem fra Camilla

    SvarSlett
  4. Ok, skjønner jeg er fersket.
    Hørtes ut som en fin bursdagsfeiring, og at du gjør så mye for å forevige den for evigheten med blogginga er vel kanskje den fineste gaven.
    Ha en fortsatt fin tid, og hils til bdagsbarnet også.
    Hilsen Kjetil André Skryseth

    SvarSlett
  5. Gratulerer med dagen Marcus!

    Vi følger ivrig med, ser ut som om dere har en fantastisk tur. Nå er vi i Thailand i to uker, endelig var det vår tur til litt sol og varme :-)

    Kos dere videre på turen!

    Klem fra May-Brit og Pål

    SvarSlett
  6. Tusen takk for koselige hilsner. Det setter vi pris på! Ønsker dere alle en fin, fin dag! Klem fra oss 4 på NZ.

    SvarSlett