Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

lørdag 29. september 2012

Nytelsens dag




Etter overskyet, vind og regn i går er det deilig å våkne opp til knallblå himmel og strålende sol i dag. Fra sengen ser vi rett ut på den hvite korallsanden og det turkisblå havet som venter på oss. Men først en deilig frokost på The Kitchen. Her er noe for enhver kresen liten frøken og vi største finner alt for mange godsaker. Deilig omelett med det meste oppi som løk, sopp, paprika, ost og chili. Kjempe godt! Det er egg og bacon, frokostblandinger, forskjellige rundstykker, pannekaker og masse deilig frukt. Man kan nyte i timesvis hadde det ikke vært for at solen steker og badetøyet roper.
Jentene løper ut i det varme vannet og koser seg med sand og vann, oier, plasker, synger, hopper og danser i vannet. Dette er paradis!


Etter noen timer på egen strand lurer vi på hva annet resorten har å by på. På Lux kan man ha alt fra en rolig og bedagelig ferie, til en ferie med masse aktiviteter. En del utflukter og aktiviteter må man betale ekstra for, men noe er også gratis. Marcus og jentene forsøker både snorkling, banankano og padlebåt, mens mor selv finner fram krimboka og nyter en stille stund på solsengen.



Hver ettermiddag er det rokke- og babyhaiforing. Vi velger oss rokkeforing og det er moro å se hvor store rokkene er. ”Rokketypen, Sting Ray, som vi har her angriper svært sjelden mennesker, med mindre de føler de blir presset” forteller Charlie, resortens egen marinbiolog. Det var halen til en Stingray som drepte Australias kjente dyrevenn, Steve ”Crocodile Hunter” Irwin, i 2006. Kanskje like greit at de her ikke tillater folk å snorkle mens rokkene får middag.


Så er det klart for vår middag. Vi ender opp på The Kitchen. Av seks restauranter er det The Kitchen og East Restaurant som har buffet hver kveld med ulike tema. Siden våre jenter ikke har en forkjærlighet for rå fisk, utgår sushi til fordel for fransk aften. Det er tydelig at Lux har høy fokus på lykkelige barn så når spagetti bolognese ikke er en del av buffeten lager de like godt en posjon spagetti til hver. Snakk om service!! Dessertbordet er en real innertier for alle som er glad i søte fristelser. Vi nyter appelsin créme brulee, pannacotta, sjokolademousse, praliner, pasjonsfrukt- og kaffeis. Hvis man ønsker sunnere alternativ så er fruktfatet fylt med ananas, vannmelon, kjærlighetsfrukt, pasjonsfrukt og rambutan. Vi føler at vi triller ut av restauranten, gode og mette og litt solbrente på skuldrene. Regnet bøtter ned, men hva gjør vel det når vi har hatt en slik fantastisk dag på vakre Lux. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar