Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

torsdag 8. juli 2010

Barnevennlige Fossesholm Herregård










Foto: Lokalguiden Dt.no

Et sommertips til de som skal tilbringe ferien hjemme med eller uten barn er herregården Fossesholm i Vestfossen utenfor Hokksund (ca 50 min fra Oslo og 20 min fra Drammen).















Fossesholm i Vestfossen er et fantastisk sted å tilbringe en sommerdag på. Herregården som Jørgen von Cappelen kjøpte i 1763 eies nå av Eiker historielag. Den har en av landets flotteste herregårdsanlegg og er en kulturell perle for hele familien. Her er dukkeutstilling, hjemmefrontmuseum og skiftende kunst- og temautstillinger.
I den gamle hovedbygningen kan de vakre interiørene fra gårdens storhetstid på 1700-tallet beskues.

Torsdager i juli har de aktiviteter for hele familien. Mormor, jentene og jeg tilbrakte en dag der i juli i fjor. Det koster ingenting å komme inn og muligheten for å male, kle seg ut som prinsesser, bake boller og lage fuglekasse var en kjempe hit. I tillegg hilste vi på påfuglene, høner og geitene. I år skal de drive jordbruk på gammelt vis, med hest og kjerre, noe jeg regner med blir veldig populært blant små og store.


Ikke langt fra Fossesholm finner man innsjøen Eikeren med flotte bademuligheter. Trenger man mer kultur så kan man ta turen innom Vestfossen Kunstlaboratorium og Arena Vestfossen.













En meget stolt 4-åring kan vise fram egenprodusert fuglekasse :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar