Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

lørdag 15. januar 2011

Kangaroo Island - en godt bevart hemmelighet

Ikke bare kenguruer på kenguruøya ;-)
Sist uke reiste vi noen dager til Kangaroo Island (eller KI som de lokale sier). KI er Australias tredje største øy og en av landets best bevarte hemmligheter. Et par timer i bil og nesten en time i ferge tar det å komme seg fra Adelaide til KI, eller kenguruøya som vi oversatte den til. 
Øya har det meste av hva australske natur har å by på fra bratte klipper til idylliske bortgjemte hvite strender, New Zealandske seler og australske sjøløver, kenguruer, små pingviner og døsige koalaer. I tillegg kan man støte på noen giftige slanger og edderkopper og noen ikke så giftige øgler. 
Seal Bay - australske sjøløver
Vi kjører tvers over øya fra Penneshew hvor fergen har tatt oss i land til Flinders Case nasjonalpark på vestsiden av øya. Vi tar sydsiden bortover og stopper ved Seal Bay som er en av hovedattraksjonene på øya. Vi blir med på en guidet tur på stranda som er en del av et naturreservat. Det er viktig at de australske sjøløvene får være i fred så man får ikke gå for nærme dem, men denne lille karen her var nyskjerrig og lurte på hvem disse rare menneskene var (det var selvsagt derfor han ikke var så opptatt av vår gruppe). 
De fleste av sjøløvene lå og sov. De tilbringer tre dager til havs for å fete seg opp og de neste tre dagene til å sove på stranda. Et forholdsvis bedagelig liv så lenge de ikke blir spist av en hvithai på veien... 
Vi bodde på Kangaroo Island wilderness retreat, som ligger helt vest på øya. Et greit sted med en kjempe god restaurant. Skal man reise til KI bør man ha minimum to overnattinger og gjerne ha en på vestsiden av øya og en i "hovedstaden" Kingscote eller Penneshaw slik at man får med seg en pingvintur der som gjerne foregår i 20-22 tiden. 
Bor man bare på vestsiden er det vanskelig å få til en pingvintur. På kenguruøya anbefales det ikke å kjøre bil etter mørkets frembrudd, noe man skjønner når man ser alle dyrene langs veien som dessverre er drept av kjøretøy. Det er ikke uten grunn at man får kjøpt kokebok med oppskrifter fra dyr som er ihjelkjørt. 


Der vi overnattet hadde vi flere wallabyer (små kenguruer) og noen kenguruer. Denne karen tok seg like godt en tur inn og lurte på hvor det var servering... 
"Her så det spennende ut!
Tror jeg tar meg en tur inn jeg..." 
Spent på hva for noe mer vi gjorde på KI? Fortsettelse følger... 

1 kommentar:

  1. Hei :)
    legger meg til som følger..
    Australia er et land vi kommer å dra til..spennendes å følge med dere da!!

    Hilsen en reise glad jente!!

    SvarSlett