Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

lørdag 29. januar 2011

Operahuset, den botaniske hagen og The Rocks



Operahuset i Sydney er verdens mest berømte operahus. Dansken Jørn Utzon vant arkitektkonkurransen om å tegne byens operahus i 1957. Fra 1959 til bygget stod ferdig i 1973 var krangler og overskridelser hovedtema som til slutt gjorde at Utzon måtte trekke seg fra hele ferdigstillelsen. Han døde i 2008 og fikk dessverre aldri oppleve bygget som han ble så berømt for, men det har gjør derimot over 1 million turister hvert eneste år.


Vi tar banen ned til Circular Quay og får øye på operahuset og Harbour bridge rett før vi skal gå av toget. Operahuset er imponerende på avstand og vi er nesten redd magien skal forsvinne når man kommer nærmere. Operahuset er veldig flott, men jeg foretrekker det faktisk litt på avstand enn helt nærme. De svenske flisene er ikke like hvite i virkeligheten og man mister mye av den fantastiske formen og lyset som operahuset har når man kommer nærme. Seilene eller skjellene som jentene syntes det ser ut som er virkelig flotte. På avstand ser det ut til at alt er bundet sammen til ett, men det er det ikke.


Jentene og jeg setter oss på trappa for å bli foreviget foran operahuset og det tar ikke mange minuttene før en gjeng med kinesere gjerne vil ha oss blåøyde med på noen av feriebildene sine. Så de knipser i vei og synes Mathea er nydelig og Oda er søt selvom hun er kjempe sjenert og synes de er litt i overkant interessert i bilder sammen med oss.


Ved siden av operahuset ligger den botaniske hagen som ble anlagt i 1816. Her blir vi oppfordret til å trå på gresset, lukte på rosene og kjenne på trærne. Det er utendørs kino og med utsikt til operahuset og Harbour Bridge så kan man vel ikke ønske seg noe mer? Vi går bort til Mrs. Macquaries Point for å få noen fine bilder og nyte en is i varmen.


Når man befinner seg nede ved Circular Quay er et besøk i The Rocks også et must. Stedet hvor de første europerne etablerte seg når de flyttet hit på 1800-tallet.


Fra å være kjent for fyll, prostitusjon og kriminalitet så fikk området på 1970-tallet sin kultstatus og ved å restaurere og pynte på fasaden har stedet blitt vel verdt å få med seg. Små butikker og utendørsmarked gjør The Rocks til et sted man kan kikke, kikke og shoppe.

Noen har nye støvler med seg hjem, andre ikke...


men kjærlighet på pinne og blå tunger fikk de begge... 

1 kommentar:

  1. Flotte nye støvler til jentene. Kanskje litt varme nede hos dere men.... Her har alle tre guttene mine blitt syke, så i dag er vi hjemme hele hurven. Flotte bilder fra Operahuset. Helt enig at det er aller flottest på litt avstand. Husker vi var inne fikk høre om de ulike salene + akustikk osv- var spennende. Skjønner godt at dere ble del av severdioghetene ja, flotte jenter skal man lete lenge etter ;o) Ja nå er det altså under to måneder igjen :o) Gleder meg veldig til å se dere igjen. Klem fra Nutte.

    SvarSlett