Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

fredag 4. februar 2011

Manly, shopping, bading og besøk


Siden internetten vår har vært ganske ustabil i det siste er ikke turen til Sydney helt blogget ferdig før en ny tur er begynt. Bildene fra Manly ligger godt bevart i Semaphore, men noen nattbilder fra Sydney og operahuset får erstatte strandliv og shopping...


Søndagen vi var i Sydney tok vi fergen ut til Manly. Sydney er kjent for sin Bondi beach, men veldig mange foretrekker heller å ta turen til Manly. På søndager er det familiedag og da betaler man kun AUD 2,50 (ca kr 15,-) pr voksen for et dagskort og da reiser et barn gratis. Kan benyttes om hverandre på buss, trikk, ferge etc. Kjempe flott!! Ulempen er at fergene er stapp fulle med alle de andre familiene som også benytter seg av tilbudet. Vi føler at vi er en del av en kuflokk som føres inn på fergen.


Halvtime senere går vi i land på Manly og begir oss nedover gågata. Matheas solbriller var sporløst borte før vi dro, så nye solbriller står på ”må-ha” lista før standa kaller. Ikke bare fine solbriller her, men masse flotte surfeklær også, så vi håper på en flott sommer hjemme i nord også, så vi kan få brukt alt det fine sommertøyet!


På stranda i Manly føler vi at vi ligger som sild i tønne. Fin strand ja, men SÅ mange mennesker da!! Det begynner å blåse opp så vi går nedover mot stranda ved fergen isteden. Den er liten og ikke akkurat så fin, men vi bader og leker litt i sanda før vi skal treffe gamle kjente. Vi har en flott ettermiddag og kveld sammen med lille Markus, Ely og Kent. Først kjempe god pizza, deretter skravlings hjemme hos de på Manly. Kent og jeg vokste opp like ved hverandre i Åsen og det er gøy når man treffes etter 15 år og finner tonen så godt.


Våre siste timer i Sydney blir benyttet til enda litt mer shopping og en tur opp i Sydney Tower. Tårnet rager 305 m til værs og gir oss en fin oversikt over byen. Sydney er en fantastisk flott by som absolutt bør besøkes. Vi skulle gjerne hatt flere dager og reiser mer enn gjerne tilbake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar