Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

onsdag 3. oktober 2012

Kandy - ei tann vi aldri så


Siden det har blitt dårlig med planlegging før reisen og mye bloggejobbing fra Maldivene har hotellovernattingene her kommet som julen på kjærringa! Så i Kandy fikk vi bare så vidt overnatting da vi selvsagt ikke visste at det var VM i cricket og at flere av kampene skulle gå nettopp i denne byen. Cricket er for tidligere britiske koloniland som fotball er for Europa. Stor stas! Vi fikk stuet oss inn på et rom med to senger og to madrasser på resten av gulvplassen, med bager og koffert var det fullt. Ikke akkurat Lux!!


Tilbake til byen, Kandy. I dag er Kandy landets kulturelle hovedstad. ”Hotellet” vårt ligger oppi åskanten med utsikt utover innsjøen og byens viktigste tempel, ”Temple of the tooth”. En av Buddhas tenner er å finne her, men etter jakten på minibank og kontanter så rakk vi akkurat ikke formiddagens tannvisning. Så til andre som skal i samme ærend, husk tannåpningstider! Heldigvis har vi en 7 åring i hus så løse tenner har vi nok av.



Men Tanntempelet er et flott skue, med mange fine utskjæringer og malerier.  I 1998, under krigen, ble deler av tempelet ødelagt i en terroraksjon, men mye er restaurert i dag. Den årlige festivalen Esala Perahera er høydepunktet i byen. I juli/augsut fylles gatene av dansere og festpyntede elefanter. Kongeelefanten går i opptoget med en reproduksjon av Buddhas tann. Men nå ligger Buddhas tann god bevart i et gullbur bak en gulldør med lotusblomster rundt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar