Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

fredag 5. oktober 2012

Litt natur, kultur og svømmetrening


Seks kilometer nord for Uppuveli ligger enda en av Sri Lankas fineste strender, Nilaveli. Men da det er alt for varmt å ligge på stranden, tar vi en båt ut til den lille øya Pigeon Island. Vi slår oss til i skyggen av et lite tre og hopper i vannet med dykkemasker. Her er det mengder av koraller og fisker i alle slags farger. Marcus og Mathea går en liten tur på øya som også er nasjonalpark, mens Oda og jeg sitter i vannet og finner fine skjell. 


I Trinco står hindutempelet Koneswaram Kovil oppe på en klippe. Det er en av fem historiske hindutempler som er dedikert til Shiva. Disse templene skal beskytte øya mot naturkatastrofer. Under tsunamien i 2004 beskyttet den 130 meter høye klippen byen slik at bølgene ikke var like store her som oppe i Uppuveli og Nilaveli hvor bølgene ødela alt i mils omkrets. På vei opp til Uppaveli må den vakre svarte steinkirken også foreviges.




Hotellets strandbar er grei til lunch, med vakker utsikt over strand og hav. Ellers nyter vi sol, vann og bad. Jentene storkoser seg i bassengene og Mathea synes det er så gøy med svømmetrening.



3 kommentarer:

  1. Må være mange fine og spesielle inntrykk for små og store! Nyt de siste dagene i varmen nå Anette! Velkommen hjem til Norge og litt kjøligere vær!
    Vh Liv

    SvarSlett
  2. Such a helpful article, this was incredibly wonderful!....I enjoyed reading all your posts....
    keep sharing such a nice post...

    Plan a trip with our well-crafted wildlife tour packages in India and get best offers on wildlife holiday packages.
    ...know more..Wildlife Holiday Tour Packages India

    SvarSlett
  3. Wow, you should write more articles, Pretty good one

    Also read my blog post..List of 12 Jyotirlingas in India

    SvarSlett