Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

tirsdag 28. desember 2010

En varm julaften down under


Ikke bloggtørke denne gang. Kun dårlig nettforbindelse. Vi skrur tiden noen dager tilbake...
Kalenderen viser 24 desember, det er julaften alt her på den andre siden av jorden mens hjemme i det kalde nord (bokstavelig talt!) er det kvelden før kvelden og Grevinnen og Hovmesteren følger tradisjon tro på tv.
En fornøyd jente bak alle gavene
Vi venter fortsatt på den store julefølelsen, men den er vanskelig å oppdrive i varmen. Det er en strålende fin dag med sol fra knallblå himmel og gradestokken viser over 30 c. 
"Oda kan du se på mamma og smile...?" 
Enda ei blid jente
Jentene åpner noen pakker før frokost og vi lurer på om de vil på bytur for å se julenissens verksted. Her i Australia gjør de endel mer ut av "nisseutstillingene" enn hjemme og de største varehusene har sitt "nisseshow". Men det frister ikke jentene så veldig. De vil heller åpne noen flere gaver. Siden gavehaugen er så stor som et digert lass så fordeler vi likegodt gavene utover hele dagen. Det gjør at jentene koser seg veldig med pakkene og de er ikke opptatt av å rive papiret av gavene fortest mulig.
Oda fikk en kosebamse av Mathea og søskenkjærligheten er stor
Det ikke er så ofte man får solt og badet seg på julaften så det er på tide å teste ut bassenget. Jentene koser seg i vannet, men er ikke vonde og be når flere gaver venter.
En liten svømmetur før vi åpner flere gaver

Oda elsker å skifte og er glad hun har fått noen nye klær til jul
Også skifter vi litt igjen... Englevinger og tryllestav er stas 
Julemiddagen er marinert roastbiff med squash- og aubergingrateng, asparges, bønner og ovensstekt tomat med rødt fra Barossa valley i glasset, en Pepperjack cabernet sauvignon. Ikke akkurat ribbe og surkål, men vel så godt. 
Adventslys har vi, men juleserviettene glemte vi i farta...

En anderledes, men fin julaften uten julenisser er over. 

2 kommentarer:

  1. Så herlig med bading på julaften!!:-)
    Kan godt skjønne at dere ikke får julefølelsen da ja - ikke enkelt i den varmen!
    Moro med pepperkaker under her også da:-) Brukte den deigen vi også, de ble jo helt suverene de!!
    Flott pynting hos dere også da, barna var kjempekreative!
    Ha en herlig romjul!
    Klem fra størstepia

    SvarSlett
  2. Ser veldig koselig ut med en anderledes julefeiring. Så søte jentene er da. Ser gjerne noen flere bilder av foreldrene da ;o)Det var kjempekoselig å snakke med deg på nyttårsaften. Vi hadde en veldig fin feiring og som du skjønte var noen enda blidere enn vanlig ;o) Kos dere fortsatt, nå går det fort til vår. For dere går nok tiden litt fortere enn for oss. I dag (og går) har vært fine dager, med 0 grader og sol. Vi har fått vært ute og kost oss, det trengte vi veldig så det var deilig. Kos dere med nytt Norges besøk snart. klem fra nutte.

    SvarSlett