Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

søndag 19. desember 2010

Stolt Luciajente på pepperkakepynting

Sist mandag gledet vi oss veldig. Den norske gruppen her nede skulle ha treff med pepperkakebaking/-pynting, Luciatog og julegudstjeneste. Lena, prest i Sjømannskirken i Sydney, var på "norgesturne" down under. På nettopp Luciadagen så stod Adelaide klar for hennes besøk. Vi fikk låne Blackwood kirke som hadde eget kjøkken og stor plass til mange små og store. En stor takk til Rikki og Hanne i norskgruppa som organiserte det hele!
Ikke moro med puslespillpepperkakehus...
Vi hadde med oss pepperkakedeig og pepperkakehus fra Ikea, men jeg fant ut at det var like greit å droppe bakingen og kun pynte pepperkakehuset. Pakken med huset var dagens kalendergave og ettersom Oda mistet den noen ganger i gulvet var jeg litt engstlig for helheten av huset. Ikke uten grunn... Heldigvis hadde en av de andre et ekstra så da slapp vi puslespill før pynting!

Ikke plass for interiørtips fra mor,
her skulle det dekoreres selv!
Legg merke til slangen i godteparadiset ;-)
Etter pynting, julegrøt, gløgg og masse godter var det julesanger og et besøk av Julenissen. Det var stas for noen og litt skummelt for andre.

Så glad kan man bli når nissen kommer på besøk!
Den ene var kjempe fornøyd
den andre litt skeptisk...
Så med litt mer godterier innabords var det klar for Luciatog og julegudstjeneste. Mathea var en veldig stolt Lucia. Kjempe koselig at hun fikk gå i Luciatog. Hjemme i barnehagen er det kun førskolegruppa som går i tog så hun har gledet seg til det ble hennes tur. Nå ble det Luciatog, men på den andre siden av jorden i steden.
Luciajente med godtepose
Er jeg ikke fin?
Ikke så lett å blåse ut det elektriske lyset
Vårt skjønne sjarmtroll
Mathea hjalp til med å tenne adventslysene
Presten Lena skal ha stor takk for sin tålmodighet til en gjeng med oversukrede barn. Hun var tålmodigheten selv selvom Jesubarnet tok seg en tur fra julekrybba og barna ikke akkurat satt musestille.

Tente lys
Høy på sukker
En kjempe fin dag og vi hadde litt mer julestemning da vi dro enn da vi kom... 

3 kommentarer:

  1. Kjempefine bilder av nydelige jenter :o) Kjenner julestemningen helt hit. Utrolig bra at de arrangerer slik da, moro for både små og store det. Ha en fortsatt fin førjulstid. klem fra Nutte.

    SvarSlett
  2. Kjempe koselige bilder fra et utrolig koselig juletreff!!! Juleklemmer fra Emeli, Oskar, James og Kristin
    Ps. en fantastisk fin blogg dere har!! Dere er saa flinke til aa ta vakre bilder. Men, saa har dere to nydelige barn!!!

    SvarSlett
  3. Tusen takk for koselige hilsner fra dere begge :o) Det var et flott arrangement med mange skjønne mennesker. Ha en fin førjulsdag begge to. Klem Anette

    SvarSlett