Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

tirsdag 21. desember 2010

Friidrettsjenta!



Mathea synes det er så gøy med friidrett og gleder seg til trening hver fredag. Det har vært mindre kaos der de andre gangene enn hva som var tilfelle første gang, i tillegg til at vi er blitt litt mer kjent med hvordan de organiserer seg.

Ungene er delt opp i Tiny tots (de under 5 år), jenter under 6 år, gutter under 6 år, jenter under 8 år etc. I Matheas gruppe - jenter under 6 år er de forholdsvis mange jenter, rundt 10 til 12 stk. Hver gang har man 5 forskjellige øvelser man skal igjennom. Alt fra 50 m, 70 m, 100 m, 200 m, 300 m, høyde, lengde, diskos og kule. Løping er gøy, men alt over 100 m er litt langt (skikkelig sprinter mao ;-)), kule, diskos og lengde er moro, mens høyde fortsatt er så der.


De starter treningen med å takke alle sponsorene og rope opp de som har utmerket seg på forrige trening. Mathea var super stolt da hun fikk diplom for sin 50 m for to ganger siden. I motvind og med høyt gress kom hun først i mål og ble ropt opp for diplom gangen etter. Her i Australia er med mye mer fokus på konkurranse, men også på at man skal forbedre sine egne resultater. Man får en bok til å fylle ut resultatene etter hver trening og se om øvelse gjør mester. Ikke helt i tråd med norsk tankegang for allidrett, men for vår eldste passer det veldig godt med resultatoppfølging. Uansett er det viktigste at man har det gøy, noe man kan se av fjeset til Mathea mens hun løper.
Forrige fredag var det siste gangen før sommerferien (!) og med julen rett rundt hjørnet kom nissen på besøk.

Denne gang syntes begge jentene det var stas med nissebesøk. Oda sa "nissen var snill" og "jeg glemte å si thank you".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar