Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

tirsdag 12. oktober 2010

Bobillivets gleder

Den ser kanskje stor ut, men ikke til fire personer...
Søstrene i bilsete bakerst i bobilen

I morgen skal vi levere bobilen etter 13 dager på veien. På 11 dager har vi tilbakelagt hele 200 mil. Da vi campet på den første campingplassen i Noosa møtte vi et eldre ektepar og de lurte på om ingen hadde snakket oss fra å reise fra Brisbane til Cairns. Nei, svarte jeg som sant var. De hadde nemlig reist den strekningen da barna var små på tidlig 70-tallet og hadde blitt kurert for lange bilturer. Men mine jenter er veldig greie prøvde jeg meg forsiktig... HA, nå første dagen kanskje, men bare vent du!! Ja, ja, tenkte jeg nå er det ikke bare at vi skal bekymre oss for edderkopper, slanger, krokodiller og stingermaneter, men umulige unger i bil i tillegg! På 70-tallet så hadde de jo verken kino i baksete, Ipad eller DS og ikke ørten Polly Pocket og Barbier heller (tja, kanskje en Barbie eller toppen to da...).

Er så opptatt med å leke, har nesten ikke tid til å reise videre
Iallefall har reisen godt utrolig fint. Jentene har bank i bordet vært super greie. De har selvsagt blitt bestikket med kjærligheter på pinne og film på de lengste strekningene, men det skulle jo bare mangle. 101 Dalmatinere, Aristokattene og Prinsessen og frosken har vært gjengangere. Fordelen med å ha to forholdsvis tette og av samme kjønn så vi godt på denne turen. Nå når de har blitt så store som 3 og 5 år føler jeg at vi får igjen for de første årene som var utrolig tøffe. Jentene trives så i hverandres selskap (heldigvis for det!) og leker med de samme lekene. Pollyene går i bursdag til Barbiene etc.

Sen middag på campen

Med utkikk til krokodillesjøen... 
Underveis har vi campet i Noosa (1 natt), Hervey Bay (3 netter), Rockhampton (1 natt), Arlie Beach (3 netter), Rollingstone (1 natt), Cairns (1 natt) og Port Douglas (2 netter). Vi har stort sett overnattet på Big4 sine campingplasser på power site, hvor man har strøm og vann og benytter seg av fellesanleggene for dusj, do, vask av tøy og kjøkkenfasiliteter. I starten syntes vi det var litt slitsomt med campinglivet, men etterhvert så blir man vant til det. Men da vi kom til Port Douglas var det slutt på bobillivets gleder eller alltid et totalt kaos (med fire mennesker, altfor mye kjekt å ha,  to barneseter som må flyttes til førersetet når man skal legge seg, vogn etc.). Det var varmt, 30 c, høy luftfuktighet og mygg! Så vi bor nå på campinghytte med aircon, do og dusj innenfor hyttas fire vegger. Snakk om luksus!

Oda og Marcus sov oppe med en halvmeter klaring til taket

Mens Mathea og jeg var heldige og fikk sove nede






Bilsetene måtte i førersetet når vi skulle sove
Dama fra den første campingplassen fikk ikke rett i at vi kom til å ha umulige barn i bil, men hun hadde rett i at det var langt. Vi syntes det ble mye kjøring og mange litt kjedelige etapper uten altfor mye spennende å se på veien. Hadde vi skulle reist om igjen ville vi delt det opp i to turer og tatt en uke i Brisbane og omegn og en uke i Cairns og områdene rundt. Det er vår konklusjon, men alt i alt en fin ferie! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar