Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

lørdag 30. oktober 2010

Melbourne - høyt til værs!


Vi måtte få med oss litt annet enn The Cullen hotell når vi først var i Melbourne, selvom jentene gjerne skulle tilbragt dagen på hotellrommet for å leke (!). Men "kuene" i lobbyen var morsomme de og etterhvert kom vi oss utenfor døra også. Reiser man uten små barn så kan man gjøre byen utrygg på de kule røde syklene til hotellet. Kjempe stilige!! Hotellet ligger i området South Yarra/Prahran, et skikkelig hipt strøk med flust av små butikker, caféer og restauranter.



Melbourne er den nest største byen i Australia med ca 3,8 mill innbyggere og den kulturelle søstra til den mer avslappede Sydney. Elven Yarra deler Melbourne i to og det er forholdsvis lett å finne fram i byen. Det går jevnt med trikker og busser mellom sentrum og forstedene. I sentrum kjører The City Circle Tram rundttur blant byens severdigheter. Det er bare å hoppe på og av trikken og kjøre så langt man orker og gidder.




Trikk nr 72 tok oss inn til sentrum for et besøk på bl.a. Queen Victoria Market, det største markedet i Melbourne. Her finnet det meste fra smått til stort, utrolig mye kjekt å ha og enda mere absolutt ikke kjekt å ha. Søstrene falt for babuska dukkene og litt annet rosa nips. De smakte på hjemmelaget syltetøy, som var nesten like godt som mormor sitt og fikk hver sin kjælighet på pinne i dropsbutikken.





Melbourne er byen der mye skjer og sist gang vi var her måtte jeg dra et sverd ut av halsen på en kunstner, så ille var det ikke nå, men gutten på line med flammen i hånden var spennende nok for oss!


Et av byens forholdsvis nyere tilskudd er skyskraperen Eureka Skydeck 88. I 2006 stod skyskraperen på nesten 300 m ferdig. 88 etasjer på ca 40 sek gir dotter i ørene, med det er det verdt. For et fantastisk skue utover byen! En helt vannvittig følelse å stå oppe blant noen go`værsskyer å se de bitte små husene og bilene langt, langt der nede.







En helg i Melbourne er ikke nok, man skulle hatt mye lenger tid til å tusle og rusle gatelangs oppsøkt gallerier, museer, cafèer etc. Med to små barn på slep så er det greit å ikke ha alt for mye på programmet. Vi avsluttet med en liten tur til kunstnerbydelen, St. Kilda, kjent for sin strand, utesteder og ikke minst sin gode is og kaker. Skuffelsen over at fornøyelsesparken, Luna, var stengt (siden det var ukedag og ikke sesong ennå) ble slukket med nettopp en is!




1 kommentar:

  1. For noen flott bilder Anette. Og du fortelller så beskrivende og fint. Lett å se at dere hadde fin tur, selv om jentene måtte dele dyne ;o) klem fra nutte.

    SvarSlett