Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

mandag 4. oktober 2010

Hvalsafari med stor H

Knølhval/Humpbackwhale 
I går hadde vi en fantastisk søndag på hvalsafari med Whalesong hvor vi var super heldige og hadde en mor med den ukes gamle ungen sin rett ved båten og etterhvert en kurtiserende hannhval. Ungen var som barn flest, lekte og koste seg i vannet.


Da hannhvalen kom måtte jo også den tøffe seg litt og vise seg fram for hunnen. Som bildene viser ble det ikke kun en liten hvalfinne denne gangen!
Været var ikke perfekt, men solen tittet heldigvis fram etterhvert så havet skiftet farge fra sort til dyp blå og turkis.

Oda: "Åååå..., de er stooore!!"
Mathea står med turkis jakke, ganske liten i forhold til hvalen
Jentene lar hval være hval og er opptatte med klistremerker
Knølhvalen blir gjerne 12-14 m lang og veier 25-30 tonn, men kan bli opptil 19 m og veie 40 tonn. Kapteinen mente hannhvalen var ca 14 m. Lang var den iallefall!! Knølhvalen er kjent for sine spektakulære hopp og hvalsang.  Utenfor Hervey Bay på østkysten av Queensland er det hvalsesong fra midten av juli til sent i oktober. Hvalsafari kan virkelig anbefales!!

1 kommentar:

  1. Det var mitt store ønske da vi var på Hawaii. Masse knølhval der på vinteren. Fantastiske bilder. Ser ut til at dere har det bra :-) Kos dere videre!!!!!

    SvarSlett