Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

søndag 20. februar 2011

Adrenalinbyen Queenstown


Den gamle gullgraverbyen Queenstown ligger mellom den flotte fjellkjeden the Remarkables og innsjøen Lake Wakatipu. Det tar oss tre timer med bil å komme fra Te Anau til byen få kjeder seg i, Queenstown. Fra å være en litt søvnig by på 70-tallet har nå Queenstown blitt ledende for aktiviteter til luft og vanns. Her tar mange sitt første hopp fra fly, en fjellskråning, en bru eller vannaktiviteter som rafting eller tur med jetbåt. Vi så for oss at byen var av litt størrelse, men når vi kommer dit minner den oss mer om Hemsedal. Et lite sted med mye fart, mange restauranter, bra shopping og mange turister.


Vi har heldigvis med oss ei med et hig etter litt ekstra adrenalin, så Lene har problemer med å velge ut hva hun skal gjøre. Hun har bungy jumpet i Rjukan før, så Shotover Canyon Swing frister mer, verden høyeste huske som er 109 m over havet... Say no more… 
Lene velger å hoppe ”Elvis cutaway”, hvor man ligger i lufta med hendene bak hodet og faller 60 m i fritt fall. 


Det holder ikke å kaste seg utfor en gang så neste hopp er et ”Pin Drop” hvor hun holder hendene bak ryggen og hopper ut fra plattformen og nyter (!) utsikten.


Kanskje ikke noe for mammaen og bestemoren..., men her er iallefall videoklippene:



Det er fullt mulig å gjøre ting som er behagelig, men ikke like skummelt her også, så jeg tok meg like godt en spatime. En blanding av svensk og dyp sportsmassasje gjør at stive og støle muskler blir trykket og massert på, mens Marcus og jentene er på det lille undervannsobservatoriet og mater ørretten og ser endene som dykker under vann. Vi nyter en hjemmelaget is på byens beste iskrembutikk, Patagonia og ser fjellene skifter farge i solnedgangen.

Oda putter på en dollar så fiskene får mat
Oda prøver en av byens mange ekstremsporttilbud - "The tunnel drop"

Vi bor på Queenstown Lakeview Holiday Park i to netter og har kort vei til byens gondol. Så etter en litt treg start på dagen går vi opp bakken og tar gondolen de 730 m opp til Bob’s Peak. 



Der får vi en fantastisk utsikt utover byen, fjellene og den blågrønne innsjøen. Mange tar turen opp på Bob’s Peak for å tandemhoppe paraglider, kjøre en type bilbane ned eller ta seg et bungy jump. Vi koser oss derimot med en is og tar gondolen ned igjen.


Oda får is av en "ekte" Kiwi 

Queenstown er bungy jumpingens vugge etter at New Zealanderen, A. J. Hackett hoppet fra Eiffeltårnet i 1986 med bare en stikk om anklene. I 1988 ble Kawarau Bridge, 23 km utenfor byen, verdens første kommersielle sted for bungy jumping. Vi treffer på Ron fra Sydney som akkurat har kastet seg utfor selv i en alder av 70 år! Det er mao aldri for sent for bungy jumping!!



Vi lar andre fortsette med ekstremsporten og setter kursen mot Mt. Cook, New Zealand høyeste fjell. På veien ikke langt fra Queenstown kjører vi forbi en annen gullgraverby som vi gjerne skulle hatt tid til å stoppe i, Arrowtown, hvor mer enn 60 av bygningene er originalt fra den tiden man fant gull i området. 

1 kommentar:

  1. Å det ser så utrolig deilig ut med noen farger, blått og grønt - her er vi ganske så lei hvit snø. Høres ut som en spennende liten by ja :o) Og sikkert deilig med massasje. I dag er jeg hjemme med en syk Oliver som er så kvalm stakkars liten. I helgen har jeg jobbet, gikk ok. klem fra Nutte.

    SvarSlett