Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

tirsdag 22. februar 2011

Jordskjelvrammede Christchurch - takknemlige for at vi reiste derfra i går...



Christchurch Cathedral, via @TessWoolcock.

Det er vanskelig å skjønne at et stort jordskjelv har rammet Christchurch i dag etter å ha reist fra byen så sent som i går.

Slik så katedralen ut for to dager siden...
For to dager siden stod vi å beundret den flotte katedralen - i dag er plassen utenfor fylt med murstein fra katedralens tårn. Folk er innesperret både der og i flere bygninger rundt om i byen.

Byens vakre katedral klarte seg i
forrige jordskjelv, men ikke nå... 

New Zealand er ofte rammet av jordskjelv da landet ligger midt mellom to tektoniske plater. Dagens skjelv var på 6,3 på Richters skala og lavere enn jordskjelvet som rammet byen i september i fjor. Den gang var jordskjelvet på 7,0, men siden dette skjelvet hadde sitt episenter nærmere byen og kom midt på dagen er dessverre ødeleggelsene større og dødstallene stiger.

En ubekymret by for to dager siden


Vi er takknemlige for å være tilbake i Adelaide, men føler veldig med innbyggerne som nok en gang er hardt rammet av et jordskjelv, har mistet eller savner sine kjære og må bygge opp byen sin på nytt atter en gang...

5 kommentarer:

  1. Hei,

    Så flott at alt er bra med dere. Jeg gikk inn med en gang jeg hørte om jordskjelvet.

    Har fulgt turen deres og har funnet ut at dere må ha planlagt veldig godt. Denne bloggen er en ferdig laget reiserute hvis noen vil følge i deres fotspor.

    God tur videre.

    Hilsen Åshild

    SvarSlett
  2. Godt at alt er bra med dere, ja! Sikkert veldig spesielt å høre om jordskjelv på et sted man akkurat har besøkt.

    SvarSlett
  3. Kjaere dere! Da jeg saa nyhetene i dag var jeg veldig glad for at jeg visste dere var tilbake i Adelaide. Heldigvis at vi hadde den lille chaten i gaar kveld.... Det er klart det er helt uvirkelig aa tenke paa at man saa vidt har unngaatt aa komme midt oppi elendigheta. Tankene gaar til alle ofrene og vi haaper at doedstallene ikke fortsetter aa stige. Glad i dere!
    God klem fra Camilla

    SvarSlett
  4. Utrolig glade for at dere kom dere trygt tilbake. Og tankene går til de som ikke gjorde det. Nå gleder vi oss til å snart se dere igjen :o) klemmer fra Nutte

    SvarSlett
  5. Mange kjempe fine bilder Anette. Savner australia litt ekstra nå! Likte så klart spesielt hai bildene!!
    hilsen bjørn s

    SvarSlett