Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

mandag 7. februar 2011

Flotte strender og en stinkende by


Vi plukker opp leiebilen og legger storbyen Auckland bak oss. Været er grått, men det er meldt noen solglimt fra ettermiddagen av så vi satser på at så snart vi kommer oss til området Coromandel og Hot Water beach, utenfor den lille sommerbyen Hahei, vil solen atter skinne på oss.  Vi ønsker oss noen flotte strender før turen går videre gjennom sauegårder og tropisk regnskog.  


Solen titter fram og varmen møter oss når vi kommer til Hot Water beach. Det er lavvann og stranda er en turistattraksjon i seg selv. Med spade under armen er hordene av små og store målbevisst på vei til den delen av stranda hvor man kan grave seg et hull og få et ferdig oppvarmet spabad. Eller man kan gjøre som oss, overlate gravingen til noen andre og benytte oss av et ferdig gravd hull. Vannet er i overkant varmt så vi velger å avkjøle oss i havet isteden. 


Litt dårlig planlegging har gjort at vi ikke har et sted å sove for natta så vi må etter en stund pakke sammen og bruke litt tid på å finne et sted. Ender opp på Tairua Beach Villa Backpacker, enkelt, litt varmt, men greit nok til en rimelig penge.


Vi våkner opp til sol og skyfri himmel og det frister med enda mer strand og badeliv. Vi fortsetter til Lonely Planets godt bevarte hemmelighet  Opoutere og lurer på om den enda er en bevart hemmelighet siden den er publisert i alle reiselystnes ”bibel”. 


Etter et kvarters gåtur gjennom flott skog kommer vi til en fantastisk lang og hvit strand med nesten ingen andre. Så stranden er en ganske godt bevart hemmelighet, som er verdt å få med seg.  


Strømmene i vannet kan være sterke så vi holder oss nærme den finkornede sandkanten. Jentene er opptatt med skjellplukking, tegne i sanden, Marcus tar bilder og vi større jentene bader, skravler og soler oss.


Da vi har fortsatt flere timer igjen før vi er framme i Rorotura så det er bare å pakke sammen og ”hit the road” igjen. Lene begynner å bli lei av ørten timer med ”Jul i Svingen”. På to dager har de kommet til episode 15 så det er bare et par lange etapper igjen før hele julekalenderen er pløyd igjennom. Vi kjenner lukta før vi ankommer Rotorua. Svovelbyen som stinker råtne egg, men som er en av New Zealands største turistmål. Her er det varme kilder og maorier som gjelder..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar