Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

mandag 14. februar 2011

Pingviner og gamle bygninger



Vi forlater Kaikoura og har en lang dags kjøring foran oss. Små og store er litt slitne og trøtte så det er ikke den lystigste gjengen som fortsetter sørover. Vi passerer Christchurch, men siden vi skal tilbringe noen dager her før vi reiser hjemover kjører vi ikke innom byen. Vi stopper ikke før vi kommer til pingvinbyen Oamaru. 


Byen har noen av NZs best bevarte viktorianske bygninger. Her har tiden stått stille og det er ikke vanskelig å skjønne at disse gatene har blitt brukt i flere spillefilmer.  Vi hadde egentlig tenkt å kjøre rett til Dunedin, men er glad vi stopper i Oamaru.


Vi finner hytta vi skal bo i Oamaru Top 10 holiday park. Det hadde blitt noe surr med bookingen så vi får to soverom og bad, men uten kjøkkenkrok. Uten bord og stoler og med kvelden rett rundt hjørnet får vi se om det virkelig finnes pingviner i pingvinbyen! Ved Bushy Beach er det en større guløye pingvinkoloni. Den beste tiden å se pingvinene er et par timer før det blir mørkt og nå i februar har de unger så da befinner ungene seg i redet mens foreldrene er ute for å fange fisk. Vi ser 4 pingviner som er ved redet sitt. De er så små og søte. Guløye pingvinene er ca 70 cm høye og veier ca 5 kg.


Vi kjøper med oss pizza fra Filadelfios. Kjempe god pizza, selv om vi går for det trauste, Meatlovers og ikke en med banan og blåskimmerost eller den med tranebær- og mintsaus. Jeg legger jentene, mens Lene og Marcus reiser for å se på den store kolonien med blå pingviner, verdens minste pingvinart. De blir kun 30 cm høye og veier bare ca 1 kg. De kommer tilbake og er veldig fornøyde etter å ha sett nesten alle de 166 pingvinene som man finner her, men er noe skuffet over at de ikke har fått lov til å forevige dem. Ergelig at ”proffene” får svi pga turistene som ikke har peiling på hvordan man slår av blitzen på kameraet... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar