Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

lørdag 12. februar 2011

Lavt tåkedekke og en travel liten hovedstad


Vi lar ørreten svømme sin egen sjø og gleder oss til å kjøre ørkenveien gjennom Tongariro nasjonalpark. Himmelen er blå når vi reiser og vi ser fram til å se noen snødekte fjell i det fjerne. Vulkanfjellet Ruapehu på 2797 m stikker opp fra tåkeheimen, men jo lenger over på fjellet, jo tettere blir tåka. Vi får dessverre ikke se vulkanen Ngauruhoe på 2287 m som er mest kjent som Mt Doom i Ringenes Herre triologien.  Det er den eneste av vulkanene i nasjonalparken som virkelig ser ut som en vulkan med perfekt konisk form. Nå står det ikke på å kjøre gjennom nasjonalparken og vips så var vi på landet igjen. 


Hovedstaden Wellington er ingen storby. Den har kun 164 000 innbyggere. Filmregissør Peter Jackson har vært med på å sette byen på filmkartet med sine tre Ringenes Herre filmer. Neste måned starter filmingen av Hobbiten, som vi gleder oss til kommer på lerretet. 


Vi deler oss slik at vi store jentene drar på shopping, mens Marcus og de minste jentene er litt mer kulturelle. Først tar de den røde banen opp til den botaniske hagen og så ned igjen for å gå på museet  Te Papa. Der klarer så vidt små og store å løsrive seg fra puslespill, simulering av jordskjelv, verdens største blekksprut og det å gå inne i en blåhvals hjerte. Et spennende museum som virkelig kan anbefales og spesielt hvis man ikke er glad i shopping!


Wellington har ikke flust med overnattingssteder fikk vi erfare så vi måtte kjøre 45 min tilbake igjen for å finne ledig motell. Veldig kjedelig, men sånn kan det gå når man ikke har lagt detaljerte planer på forhånd. Jentene var glade for å slippe ut av bilen og kunne hoppe og sprette litt. 

1 kommentar:

  1. Hei alle sammen. Vi følger med dere selv om vi ikke er så flink til å kommentere. Gleder oss over bilder og beskrivelser og syns dere opplever masse spennende. Skulle gjerne hengt oss på, hadde vært gøy å møte dere på hjemveien. Men som jeg sier, det er lov å drømme og så er det fritt for skatt og moms. Kos dere videre og gi store klemmer til alle. hilsen fra tante og onkel.

    SvarSlett