Take nothing but pictures, leave nothing but footprints...

mandag 14. februar 2011

Vi legger nordøya bak oss


Mens det ennå er mørkt pakker vi bilen og gjør oss klar til å kjøre en time mot Wellington igjen for å ta ferja fra nordøya til sørøya på NZ. På 6 dager har vi fått et lite glimt av hva nordøya har å by på. Vakre strender, spennende landskap og utallige aktiviteter. Det er flere steder til vi gjerne skulle ha besøkt, men det blir ikke denne gang.


Sørøya er mindre befolket enn nordøya, men skal være vel så vakker så etter 3 timers ferjetur er vi klare for nye opplevelser. Vi kommer i land på Picton og setter kursen sydover. Vi kjører gjennom vinregionen, Marlborough, men tar oss ikke tid til en vinsmaketur nå da vi har flust av vindistrikter hjemme i Adelaide. 

Sykkelstativ formet som en hval!


Vi fortsetter til Kaikoura, en koselig liten sommerby med flotte fjell på over 2600 m i bakgrunnen. Det er få strender i verden som har en fjellkjede så nærme sjøen, med et myldrende liv ute til sjøs av hvaler, delfiner, sel, pingviner og albatross.

Havet er stille og vi skal på hvaltur med Whale Watch Kaikoura. Man får tilbake 80% av billetten hvis man ikke ser hval og med en treffsikkerhet på 98% burde det være mulig for Lene å se sin første hval. Vi husker en hvalfinne utenfor Dominica i Karibia og en fantastisk flott tur med lekende hvaler utenfor østkysten av Australia. Vi regner ikke med reprise på den turen, men litt mer enn en hvalfinne håper vi da på. 


Båten kjører utover og bruker undervanns mikrofon for å lokalisere hvalen. De hører lyder, men etter en stund blir det stille – noe som er et godt tegn for da er hvalen på vei opp for å puste. Med et er den… lange hvalen der. Blåser ut vann og vaker i vannskorpa.
Vi ser albatrosser som flyr forbi med et vingespenn på over 3 meter og delfiner som leker seg i vannet bak båten. En flott tur tiltross for en noe daff hval.


Så er det tilbake til Admiral Court Motell for kveldsmat, tøyvask og litt søvn. Motellet ligger bra til og er rent og greit, med fri internett og kort avstand til strand og hav. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar